Koncepció

Ismeretlen, bizonytalan, titokzatos, nehéz, unortodox, redukált – mindez a Black Hole ultraverseny.

A Black Hole komplex futót kíván, de nem ninja warriort, tájfutót, szerencselovagot, vagy futógépet. Olyat, aki a tapasztalatait és érzéseit előhívva képes végigmenni egy ismeretlen távon, jó tempóban. Annak való, akinek a futás során minél mélyebb önvizsgálatra és élményszerzésre van igénye, és aki képes a belső működését próbára tenni támpontok nélküli külső környezetben.

A Black Hole megszorításos futóverseny. Igazi futókaland.
A minimálisra redukálunk minden segédeszközt, amivel kalkulálni, taktikázni lehet.
Célunk a lehető legjobban kiegyenlíteni a versenyzők külső apparátusát, hogy a belső képességek döntsenek. Felkészültség, hosszútávú állóképesség, higgadtság, tapasztalat, teljesítmény, krízismenedzselési képesség és önismeret – mindezek adják az ultrafutás esszenciáját.

Hisszük, hogy így az eredmények sokkal inkább objektívek, egymáshoz mérhetőek lesznek, és hogy kiküszöböljük a sok eltérő külső faktort és egyéni juttatásokat, amik miatt gyakran az eredmények nem igazán összevethetők.

A versenyzőnek – kis engedménnyel – kizárólag a szervezők által adott dolgokra lehet hagyatkozni: frissítés, irány- és időjelzés. Sőt adott esetben önállóan kell megoldani a felmerülő nehézségeket, kezelni a problémákat, figyelni saját magára, értelmezni a szervezete jelzéseit, kiaknázni a benne rejlő potenciált.

Versenytáv: Black Hole Nano 25-50 km között, Black Hole  55-120 km között. Vagy több. Esetleg kevesebb!
Pálya borítása: beton, aszfalt, murva, föld, rekortán
Frissítőpontok száma: titok
Szintidő: titok
Szintemelkedés: titok
Egyéni frissítés előreküldése: nincs
Kategóriák: egyéni
(kísérés nem megengedett)
Pályajelölés: nyíllal, szalaggal, táblákkal, forgalomirányító személyzettel
Díjazás: mindenkinek vállveregetés + különleges érem, és női-férfi 1-3. helyezett
Speciális díjazás: minden szintidőn belül célbaérőnek Finisher pólót, minden szintidőn túli célbaérőnek vagy feladónak vagány DNF (did not finish – nem fejeztem be, de kurva büszke vagyok) póló jár.
További részletek a technikai értekezleten.